Friday, May 15, 2009

Hari ini hari Jumaat!

Hari ini hari jumaat. Anda tahui esok hari apa? Hari Sabtu dan kemudian ahari ahad. saya amat gembira! esok tak kerja =)) Kenapa saya sangat gembira hari ini? 1) Saya sgt suka dgn rumah yg saya pergi tengok semalam!! - Nice Apartment -Sgt spacious (1,200 sq/ft) -Ada 4 bilik (mana nak cari apartment with 4 rooms right?) - Ada swimming pool and sauna. (leh swim2) -Parking space just for one car (thats y kena let go my car) -But Bumi unit dh sold out. aiyak!! byk la plak kne byr. (will upload the pic later, coz tak leh transfer kat ofis plak) 2) Baju nikah saya! Oh, nmpknya incik hafiz syg akan semakin botak. semalam pergi amik bju nikah saya and time nak bayar, aiyak!!! nasik baek hafiz keruk2 wallet die smpi nak berlubang dah wallet tu di keruk jumpe duit. hiihhii... sume duit EMERGENCY dia terpaksa di gunakan (Saya buat2 muka kesian cam takde duit and buat muka pasrah kalau2 hafiz tak mo bayar). Jangkaan awal saya mendapati bahawa hafiz akan keguguran 30% dari rambut sekarang sebaik sahaja kami berkahwin kelak. huahuahua... (harap ini tidak terjadi kerana for his next birthday i kena belikan hadiah Yun Nam hair treatment la pulak). Baju nikah? For me nice enough. saya bukan hantar designer jahitkan. Bukan hantar ke Hatta Dolmat or Riezman Ruzaini. Tak pub Putra from Cosbry boutique tu. So, terima seadenye. Design pun simple2 je. Yg plng suke about bju tu kain die meleret sket kat belakang. hihihihi...i lurve it!! 3) Material Hunting saya Oh, saya sgt nekad nak buat business shawl ini. tak tau la nape. Hafiz yg suggest then saya pun dgn tindakkan reflex bersetuju di atas beberapa perkara : - Saya menglami sendiri kesukaran nak dapatkan shawl yg menarik/match dgn baju saya. -most of shawl bercorak, and plain shawl ssh nak cari plus some material sgt tak bagus (nampak sgt huduh bila pakai). - Disamping menambahkan koleksi shawl saya, saya leh jual kat org. -Shawl bertunang saya adalah atas my own effort dlm mencari material, hantar jahit & hntr beading and it turn out to be fab enough for me. -My shawl adalah custom made dan leh cari colour yg mcm korang nak. - Fakta atau auta? Saya merasakan shawl lebih mudah pakai dr tudung bawal. ye betul! chiffon shawl tak yah iron. dulu saya sangat bongok bab shawl2 ni, but now for me its much2 more easier nak pakai. -saya ada cara saya sendiri nak pakai shawl ni yg boleh ready in 3mins without have to use xtra brooches (pakai satu je!!). 4) Birthday saya dah dekat! Perhatian kepada sekalian alam semesta, birthday saya dah dekat! ulang suara, DAH DEKAT! ahahah..saya pedulik apa anda semua nak cakap saya tak malu! eheheh... tgh prepare wishlist utk hafiz. but i think hafiz dah beli dah pressie..tapi kalau die dh beli la kan. nampak mcm thn ni no pressie je!! saya yg gatal mulut tlh bgtau die last 2weeks yg i dont need pressie from him as saya sgt kesian tgk duit die meluncur laju selaju air paip bomba. and now amat menyesal.. ish...takpe2 its just a pressie. kalau die x bg pun dh byk dh pressie lain. 5) Saya sedang in between nak book photographer for the wedding. Walaupun my wedding lg 7mnths, u have to book at least 1 year before your wedding tau. coz kalau kahwin cuti sekolah ni ramai sikit org. Tgh in between nak pilih shutterspeak or Adi Nang. (Nady, saya sgt inginkan Adi Nang!). Masalah? tentunya ongkos. Coz i for my side, saya sendiri yg akan bayar photographer (segan la nak mintak makbapak kan. kita yg gedik nak photographer dia plak nak bayar). Tapi harga photographer utk nikah and kahwin boleh membuat kan saya beli 2 bijik DSLR D60. Mengapa tiada photographer yg pro tp harga rendah? kasihanilah kami2 bakal pengantin ini. duit ciput. kalau dah membayar anda utk satu side je dah mencecah hampir rm4k, apa yg kami nak makan lepas kawen? terpaksa la kami tinggal di bwh pokok pisang. makan btng pisang/buah pisang. pokok pisang? pokok pun tak tanam. mana nak dpt pokok pisang.

2 comments:

annetize said... [Reply to comment]

caka kau juak. mun ku jadi hafiz stress ku gerek ngan kau. bagus nya berkenalan ngan aku jak. ahaha mesti aku dpt membahagiakan nya! yerrr! ahahah

dah! jumpa aku klak!

amy hazwani said... [Reply to comment]

nasibnya sik nemu kau..
mun sik mampus aku sikda gerek and sik berlaki...
ahahahha..
aku tok bait. cuma kebaikkan aku ko sik nampak.

 

Template Design By:
SkinCorner