Wednesday, July 13, 2011

ini sudah kronik.

Saya mengidap penyakit pelik. Sangat pelik sampai bingung nak mengubatinya.


So sesapa yang tau apa ubatnya, tolong bgtau. Tp takat ceramah2 zuhud ni dah biasa sangat dengar. Dah jadi immune.

Penyakit kronik ni adalah dimana ai akan end up membeli baju/tudung/shawl or pape je yang ai berkenan, with same design tapi kaler lain-lain. Omaiiii! Ape ko ingat laki ko datuk K ke nak buat penyakit jadah ni?

Apeke dahsyat sangat pun tak taula. Contoh2 yg masih ingat :

I bought this shawl before and suke giler and bought all the 6 designs with different kaler. Gigih tak?

I bought this inner neck from AHC. Mmg best gilos ok. selese. I bought 5 helai tapi of course kaler lain2. And sure before ko beli ko akan kata, great! Boleh pakai time ko pakai baju sekian2 but brapa lame je before kejadah inner/tudung lain keluar? *but i kembang idung time i gi jog aritu akak tu puji and tanya cane nak beli inner neck cenggitu*

And I just bought 3pcs of tunic yg sama pesen tapi lain kaler. Yellow,orange and red. Fancy kan my wardrobe?

Oh myyyyy.. bile nak insap?

Baru je malam tadi membebel about the savings for coming raya. Errr… dah tu haruslah put aside nak bagi bebudak & orang2 tua duit raya kan. takkan la nak buat kering je. Gulp! And I was like what the h***. Byk giler nak pakai duit raya nanti. And was like ok, I insaf la cenggini. Tak mo belanja2 benda tak sepatutnya. Yeah rite! Mcm pg tadi bangun terus lupa cita2 itu. No wonder suami ai hanya gelak bila I cakap I insap lepas calculate bajet raya last night. Aiyooo..bile nak kaya?



p/s: just bought the paper bag version of the mini shopaholic. Dah ai ni cheapskate kan haruslah tunggu paper bag version. Serious, Minnie adalah comel! Ko reti nak pakai designer enbeg time ko umo 2 tahun? And Becky membuatkan ai kepingin anak fomfuan seramai mungkin.

7 comments:

annetize said... [Reply to comment]

ko maok di pukol dgn kuat buk ko insaf. tok aku nulong mukol kau!

Anonymous said... [Reply to comment]

mi....nk tny....link die pe ek yang mi beli inner neck 2....ngeh3x..

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@annetize kasihanilah i. sobsobsob... u kan cinta hati i. ne buleh pukol2.

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@Anonymous web dia : http://www.alhumairacontemporary.com. try beli! inner neck dia super best. klu nak do sports thing and gi jalan pun best gler pki. sejoook and nicely fit!

shayra hint said... [Reply to comment]

minnie is sooooo cute walaupun sarcastic.. especially when she said "mineeeeeeeeeee"

before kawen rasa mcm ohhh bila luke brandonnn nak muncul niiiiii :)

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@shayra hint miiiiiinnneee for evertyhing. serious buat mak2 rasa nak bakar anak idup2. luke sangat cool kan? dah la byk duit. ahahaha

nady said... [Reply to comment]

aku dah baca juak mini shopaholic! aku patut jual ngan kau. agiklah cheapskate nak? tapi ku xmok jual suma shopaholic series. haha

 

Template Design By:
SkinCorner