Wednesday, March 16, 2011

gadis, perempuan dan .....

Menjadi perempuan memang perkara yang sungguh kompleks!


1) Emo sepanjang masa.

Seriously! Kite boleh mejadi over emo dan menyalahkan hormone dan PMS at any time of the day walaupun baru je abes period semalam kot. Ape kes kan? serious sangat evil perlakuan itu.

tapi that’s the fact. Setiap kali I emo I pun pening pikir. Apehal kan I perlu emo2? Bak kata asben I pada satu hari yang hening, “hmmm…u tu emo sepanjang bulan” arkkk! Free cash term dapat kat batang hidung. Amik ko!

Kadang2, asben silap cakap pun emo, tinggal baju kotor kat bilik pun emo, asben men game pun emo *padahal i sendiri kot yg beli ps3 tu?*, lupa tutup lampu pun bleh emo.

Tu tak termasuk emo kat diri sendiri. Ajaib kan pompuan ni?


2) What I want?

I hardly can tell what I want. Macam nak makan pun tak tau nak makan apa. Sampai gaduh2 ngan asben nak makan apa.

Asben : dah tu nak makan apa?


Bini : i tak kisah makan pape pun. u lah decide.


Asben : kita makan ikan bakar nak *laki I memang gler suka makan ikan bakar*


Bini : ala..makan lain bleh tak? I tak rasa nak makan ikan.


Asben : dah tu nak makan apa?


Bini : tak kisah la..makan pape pun ok.


Asben : kita makan ketam nak?


Bini : ala..tak nak la ketam...


Asben : dah tu nak makan apa?


Bini : yelah..yelah..kite makan tomyam je la.

Kompom dalam hati laki i dah nyumpah sebakul “Bek ko je yang pilih dari awal...”


3) Pujuk memujuk

Kalau jadi pompuan, kalau merajuk tak kena pujuk sama la macam pakai baju tak pakai seluar. Kirenye tak lengkap la kehidupan pompuan tu kalau tak di pujuk ketika merajuk.
Asben : yang...*geletek2 pinggang i*. Dah la..janganla majuk.


Wife : *pusing tempat lain* hmmm…


Asben : ala…sorie la…


Wife : hmmmm *pastu leleh air mata.sebab laki cakap sorie. Dah kata kan emo? Laki cakap sorie pun syahdu siap leleh air mata*


Asben : ala, meh la pusing sini *sambil tangan usik2 bini*


Wife : tak nak lah. Tak nak.

*asben boring and pusing tempat lain or baca magazine*

Wife : *dalam hati berharap laki pujuk lagi*

After awhile.

And bini bertukar menjadi Godzilla.

Wife : camtu je u pujuk i?


Asben : dah u tak nak.


Wife : tak bersungguh2, no effort..bla..bla..bla...

Kan dah kena lagi kan?

Dan kalau ngajuk time berjauhan, asben i akan pujuk dengan hanya 3 kali call sahaja.

Kalau konon2 majuk and tak mau angkat gak, sekian, ko tunggu je lah esok hari baru dia call lagi 3 kali. Padahal, bini siap tertido2 pegang henpon berharap asben call lagi nak pujuk. Cheh..ape kah perangai ini?

6 comments:

shayra hint said... [Reply to comment]

i loveeeeeeeeeee this entry!!!! especially part pujuk tu! :)

tak paham btol pesal laki ni cepat gila give up kalau pujuk perempuan merajuk. geram jugak kdg2.

lagi tensen kalau kita tgh merajuk lagi ni, dia give up padahal baru pujuk sikit, pastu bleh plak dia tido.

homaigod. tak rasa bersalah langsung kdg2 dorang nih.. (T_T)

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@shayra hint i selalu ingat asben i je yg cenggini. adekah semua lelaki cenggitu? ahhahaha..rasa sakit jiwa kan bila dia tak pujuk betul2. padahal pujuk ala kadar pastu..thats it! siap tidur dengan nyenyak ok! menchik.

laila said... [Reply to comment]

hahahha...omaigod bgitu dasat skali keemoan ko weh...
adakah suma pompuan cengggitu???atau wanita2 yg ada lelaki jek cenggitu???ecece ayat pancing nk kata aku single....

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@laila erk...wait till ko kawen. level ke'emo'an ko kompom sky high. tp at one time ko dh emo level ke lapan belas, pastu kompom laki tak pujuk, tetibe leh plak jadi immune. dasat tak?

brid3ofkayangan said... [Reply to comment]

ok...entry ni sgt menakutkan i....weiii tkt haku nak kawen laki x pujuk dah...sekian wasallam....grrrr

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@brid3ofkayangan eh zai, bukan. laki i je cenggitu. satu dlm sejuta. muahahhaha...zam tak kot. *ayat sedapkan hati*

 

Template Design By:
SkinCorner