Thursday, March 3, 2011

al-kisah arwah yang banyak berjasa.

Secangkir Cappucino really makes my morning bright and shine!
dah ko jangan nak ber'imaginasi' bahawa Puan Aimi membeli coffee kat starbuck ke, kat coffee beans ke.
5mins drive from home to office saya tidak melalui kawasan-kawasan sedemikian. tapi kalau ada pun ko ingat i nak masuk?
setahun tak sekali ok nak masuk. tak mampu T____T. tunggu la i jadi bos sok lusa, bukan takat pergi beli, dengan kedai2nya sekali i buat kat halaman rumah ok!
cukupla Cappucino dari vending machine nestle kat cafe yang berharga 70sen secangkir. dah ko jangan tanya kenapa murah sangat. kalau korang jeles, sila kerja dekat kampeni i. ciken cop berharga rm2.50 oi. dh la portion besaqqq. sebab tu la badan i jadi semakin hari semakin "agam".

dan terima kasih daun keladi pada mereka2 yang msg i kat fesbuk tanya "oi mana gamba betnam ko?".
err...bukan tak nak paparkan. tapi, i pergi betnam je, bukan pergi paris *anne dan nady, nampak tak i makan hati?*.
Ekceli, i memang kepingin nak hapload. Walaupun 70% gambar adalah gambar muka i yang sebesar pinggan batu ini, tetapi... nak mengfilter 500kpg gambar itu adalah sangat time consuming. walaupun pada hakikatnya i tak berapa nak paham cmne ntah gamba kteorg ni leh sampai 500kpg, tapi dalam keadaan separa sedar juga terpaksa menerima hakikat bahawa travel dengan dua lagi dara pinggitan yang juga suka sama-sama menyebok dlm camera kteorg walaupun mereka juga mempunyai camera barangkali salah satu faktor nye. dan...gambar suami hanyalah dalam 7-8keping je dari 500kpg tu. tu pun buat syarat la kan. kalau takde terus lagi terus sentap kot laki i.
tengok la weekend ni kalau ada masa dan ketika akan i hapload dengan bersungguh. tapi tak la 500kpg tu i nak hapload. kalau cecah 30kpg pun korang dah boleh buat kenduri doa selamat.

hari ini tamatlah riwayat henpong i. 4 tahun tu nokss hidup dengan i. tak..tak..ni bukan henpong yang sang suami belikan birthday tahun lepas. ni henpong biasa2 aje *henpong suami bagi tu bukanlah henpong luar biasa pun*. henpong ni dah pakai sejak kat Uni lagi. yang sadis nya arwah ni tak tinggalkan simptom2 nak menghebuskan nafas terakhir. malam tadi lepas bergayutan dengan suami menggunakan arwah elok lagi, siap leh message i lebiu i lebiu lagi dengan soami.
dan pagi ni. sakit jantung terjaga tengok dah cerah je.
nengok jam.. mak ngkau..dah pkl 7.40am.
pastu musykil, ape kaedahnya henpong tak bunyik ni. ni yang nak murka ni.
henpong off. musykil kuasa dua dah ni.test..test on tak mau. charge pun tak mau.


isteri : yang, henpong sony i dah kong. dia tak kejutkan i pagi tadi. terus tak leh on dah ni.
suami : kena buang dah la tu.
isteri : u belikan phone cap ayam satuuuu....
suami : kalau i jumpa phone cap ayam sat lagi i belikan.kalau takde cap ayam u beli sendiri la.
isteri : ala...beli henpong yg seratus ringgit tu je takpe.
suami : apa? seratus? u tau tak seratus ringgit tu sama dgn pendapatan sebulan orang Betnam. kalau bagi dieorg leh dieorg makan sebulan..
isteri : u tau tak, camera baru u tu equal dengan pendapatan orang betnam selama 4 tahun yang ada anak lapan ok!

*ni sebab laki i malas nak gaduh dengan i*

saje je nak tayang our anniversary poster. nanti nak tempek kat wall rumah baru.

3 comments:

...BaCkSpAcE... said... [Reply to comment]

aku tgh ingat henpon ko time kt u dlu...
yg wane pink tu ke..??hahahahaha

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@...BaCkSpAcE... eh tak. ni henpong i yg kaler putih tu la. ko ingat tak? henpong pink tu dh lama dh jadi arwah. ntah dah jadi abu agaknya.

...BaCkSpAcE... said... [Reply to comment]

aishh...tak hengat...!!
yg aku ingt henpon wane pink tu..hehehehe...
dua2 dh jadi arwah....
mintak je laki ko belikn i phone...haha

 

Template Design By:
SkinCorner