Friday, January 28, 2011

TGIF!!!

Oh! not that i'm crave for TGIF. *tapi kalau ada orang nak belanja, perut i tadahkan*
but THANK GOD ITS FRIDAY mood is here!!!
soookak sangat.

whats i've been up to?


1) Hunt for Arco Lamp

               source : goooooogle!

ini adalah cinta pandang pertama. mcm mana time sang suami jatuh cintun kat i dolu2. camtu la mcm mana i jatuh hati kat lampu ni. eh serious ni wesh. laki i yg cinta pandangan pertama dengan i. pastu dia malu2 kucing kat i dan mengambik masa tiga minggu sebelum tegur i. bukan tegur secara mata bertentang mata, tapi tegur kat chat room je pun T____T
lampu ini sunggu stylo and timelesskan? bayangkan, this lamp designer dah design lampu ni since 1962 okay. takke sungguh timeless tuh? pastu sok lusa leh pass kat anak cucu. sungguh vintage you!
found it from timelessdesign website.
sentap! RM1,299.00. kecik ati terus ngan kedai2 cenggini. nape nak bubuh memahal.
eh rase-rasenye ade tak dalam range rm500 je? i tak mampu. T______T
sian suami nanti jeling sampai nak tercabut bijik mata plak nanti kalau i buat-buat meroyan nak beli jugak dengan rege seribu lebih ni kat kedai tu. kalau i buat nangis golek2 kat lantai kedai cam bebudak salu buat tu agak2 suami bagi tak nak beli?

source : various website (thanks mr.google!)




2) wing chair, armed chair.

wing chair or armed chair or....Pape je la korang sebut dia. i memerlukan dia. bukan satu tapi dua bijik! jumpa la kat beberape website. tapi tang pesen i berkenan mcm kat atas ni sure sebijik leh cecah rm2k. dah tu nak suruh kiteorang laki bini makan nasik dengan telur goreng hari2 ke? ada sesape yg mulia hatinya nak belikan untuk house warming gift kat ai? i tak mo grandfather chair. i soka gak grandfather yg super classic tu, tapi rumah i sebesar tapak tangan je. bukan bungalow ala-ala hindustani melaut besarnya sampai ko nak bubuh 8 set sofa pun small matter je. jadi opt for smaller version mcm this pic. kalau tempah agak2 rabak tak? pffft! kang suami bagi tazkirah zuhud lagi ni kang.


3) its the mask! its incredible hulk! its greeennnn!

source : various website (thanks mr.google!)

i always have this soft spot for green living room. either the whole wall painted with green, or with green stripes or green wallpaper or even the living room furniture or deco with green stuff,kompom i cintun.

source : apartment theraphy
nak beli wallpaper kang exceed our budget. kalau nak gak, suami isteri kene keje part time kat mekdonel ke, kfc ke,7eleben ke memalam sebab nak menampung cost wallpaper. jadi terpaksa la suami berusaha mengecat rumah dengan kaler pilihan isteri.
kalau cat green as based and stripe kan kaler merah ok tak?
i noe..i noe..ia kelihatan sungguh krismas tapi i rasa dia unik! muahahah..pastu dah siap cat berstripe merah bagai, tengok tak berkenan plak dihati and suruh suami cat sekali lagi kaler lain. time tu kompom sang suami bagi makan cat sampai kembung T___T

dana kewangan rumah semakin mengecut. oh noooooo! cita-cita nak menjadi pre-school teacher harus dikuburkan.

this coming weekend trip :
  • fella
  • rattan deco
  • houzdepot
  • ikea
eh..mana One Utama? mana MidValley? ohhh..dah dewasa ai rupanya. 


7 comments:

Jujue.Blinks said... [Reply to comment]

babe!!! i love greeeeennn! rase sgt refreshing! err yeke refreshing. ahhh lantak lah! but i vote for greeen!!! :) but please! sila jgn campur2 jadik krimas lah wit red color tuh! hahaha.

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@Jujue.Blinks ahahahha..u ni same je cam hafiz. tak setuju ngn the red stripes. i kan nak holiday mood, jadi kne la ada feeling christmas gitu. muahahah... yep..i pun suka ijooo. suka sangat. ape kate u tolong i cat umah skali? ahahha...kata dh jd domestic goddess sekarang nih

nady said... [Reply to comment]

aku pernah nangga di lorenzo winged chair cam ya. nya kecik sikit la. dark purple velvet. vintage jak upa. kacak oi. p xtauk brapa rega

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@nady yahh...kak tok aku ke lorenzo. pi aku dh dpt ngagak dah rega nya kelak.

azda munira said... [Reply to comment]

amy.. kat mrr2 ada satu kedai furniture nama die tavolo (kalau tak silap). dia belah arah gombak ke ampang, sebelah kiri.. just before simpang nak masuk ampang tu. haritu azda pergi, azda tengok jugak arco lamp tu. tapi tak ingat lah harga berapa. dia actually ID punya orang so dia jual barang-barang tu murah sikit. how cheap tu tak pasti. tapi boleh lah cuba-cuba tengok kat situ.

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@azda munira umang aiyh azda... jauhnya. tapi kalau kompom murah akan ku gagahi jua. hahahahaha...

azda munira said... [Reply to comment]

Hehe..agak jauh la.amy umah kat klang kan?taktaulah konfem murah ke tak.azda pun tak sure.takpelah kalau2 azda pegi ke (walaupun tak tahu bila),azda tolong tengokkan.nanti azda bagitau amy.

 

Template Design By:
SkinCorner