Tuesday, December 14, 2010

ridiculous-mericulous!

Last two weeks I telah meng’approve’ si polan ni dalam my facebook. Gambar didalam facebook adalah kelihatan wanita yang jenis biasa2 sahaja. Tak la muka serial killer ke apa. But I ni jenis malas nak check lebih lanjut siapakah gerangan si empunya diri. Approve je la kan. no harm pun.


And nak dijadikan cerita malam tadi cik adik yg I approve tu pun meng’chat’ dengan saya. At first I thought she was one of my fren back in matriculation ke, uni ke. Nak buat camna, I selalu ada problem nak recall orang. Sumpah kadang2 tu I boleh langsung tak ingat pape pasal orang tu. sampai level blur. Tak caya tanya wawa. kan wawa kan trajedi di jusco seremban2?

Dah level I takleh recall siapakah gerangan gadis itu, I terus je la tanya, “we went to the same matriculation/same uni ke? I totally cant recall”. And dia cakap, takpun. Hati mula pelik. Eh..i ada peminat mcm lisa surihani ke?

Si polan : do you know xxxx?

Me : oh..kenal. why?

Si polan : he is ur ex kan?

Me : yepp..one of my ex’es.

Ko Nampak tak? Ayat saya berbaur annoying. Perlu ke? Perlu ke tanya pasal my ex? Hey, I tak kenal you apesal sibuk2 nak tanya my ex. Harus la I jawab dengan nada annoying.

Si polan : no wonder.

Me : no wonder ape plak?

Eh dia ingat I ni penyanyi kumpulan wonder girls ke nak ber’wonder’ bagai.

Si polan : hihihi..He talked lots bout u.

Me : oh really? Hopefully those good things je la.

Si polan : hihihi..most likely good things la.

Me : oh..good to hear that.

Si polan : apa perasaan you dekat dia sekarang?

Me : urm? I’m married. So definitely I had zero feeling to any of my ex.

Ok! serious I tak tau nak cakap bagaimana lagi. Dia ni memang hilang common sense ke? Dah aku ni kahwin. Dah terang lagi bersuluh status fesbuk adalah married. Siap gambaq pegang tangan dengan soami. Cuma takde buh gambaq di ranjang dengan soami i je lagi takut masuk mahkamah cam peter porn. Pastu perlu ke tanya soalan cepu emas nak penampar siam cenggitu?

Si polan : you know. Sekarang org dah kahwin pun boleh ada affair. Maybe just a friend ke.

Me : nope.. I wasn’t one of those in the statistic. Alhamdulillah dan mintak dijauhkan. And I don’t think I had time to think about it pun. Plus, I had hundreds of friend lagi, so without him as my friend should not bagi apa2 impact in my life

Si polan : but deep down, do you still miss him?

Me: opsss..sorry. all the miss thing dah fully book by my hubby. Deep down ke deep up ke. Fully reserve.

Si polan : so your hubby must be one lucky guy kan.

Me : ahahaha…sure. We were meant for each other. Napa perlu tengok yang lain.

Si polan : but your husband tu duduk jauh kan. as far as I knew la. Anything can happen kan? you pun boleh cari lain.

Me: I don’t have too because i rasa my life dah cukup complete and kenapa nak complicated kan keadaan. And for him, if he choose to be in that position, that his call. Pepandai la dia jawab kat akhirat nanti.

Okay fine! I dah level macam ape kes tanya aku soalan mintak di tonyoh pipi ni. Dah malas nak layan. Macam pergi memasak spagethi kat dapur lagi bagus.

Kekadang i rasa manusia ni sangat ridiculous. Menanyakan soalan ridiculous mcm tak pernah masuk tadika. Saya dah kahwin hokay. Kahwin! Besar kot maknanya dalam hidup ni. Perlu ke mention pasal ex’es I bagai. Oh no! kalau ex I brad pitt sekalipun, ada aku heran? Dah nama pun ex,kisah lama. Perlu ke ko nak sibuk2 tanya pasal dia? Excuse me, laki i lagi hebat ok. Laki i lagi far far more better ok. laki I lagi howwwt ok. eh sukati la. Laki i kot nak kata howt ke cool. Dan tidak nye la i nak regret sebesar zarah pun.

I wasnt sure who is 'si polan' ni kepada 'dia' but.... yeay i had removed her from the friend list. Nyah ko! I don’t need insan2 yang tak berkembang otak dalam facebook i. and those out there, tolongla kembangkan otak tak sebesar belon pun tak pa at least tanya la orang dengan realistic sket. Dalam hati dan menyumpah si polan berkilo-kilo dah. Nasib tuhan tak buat kalau orang tu nyumpah kita bahu kita berat. Else dah berderai dah badan dia dok ngankut sumpahan i.

6 comments:

azda munira said... [Reply to comment]

Ya Allah.. Org mcm tu pun wujud eyh kat dunia ni? Kan dah terang2 kate dah kawen. ngok ke, ngek die tuh? Azda yg baca pun rase cam what the?!?! Haiyooo.. manusia2.

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@azda munira itu la pasal. sungguh pathetic la makhluk terpencil mcm ni.

azda munira said... [Reply to comment]

Entahnye. Sangat pathetic. Dahlah soalan tak munasabah. Tak pk ke hape die tu. Adoiiiiii..

shayra hint said... [Reply to comment]

amy, ai rasa she likes ur ex lepas tu when ur ex tell all ur good things, dia rasa macam curious and wanna find out bout u. then when she finds out that ur nice, mungkin itu membuatkan dia rasa macam terancam, tapi wtf la kan ur married pun. tak perlu nak provoke camtu. hape la ada manusia camtuuuu...

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@azda munira kadang2 mereka kekurangan zat logik dlm badan. kalau kita sure segan kot nak tnya stupid question cmtu. wat org gelakkan je

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@shayra hint she, part good things tu sangat tak munasabah kot. ahahhaha...but mayb dia ada fling ke. tapi sah2 la mamat tu bekas kan and i'm married kot. ish..ada i kisah ke pasal hidup mereka.

 

Template Design By:
SkinCorner