Monday, September 20, 2010

Eid Mubarak 2010

Saya masih tiada mood untuk melakukan sebarang pekerjaan.
kerinduan kepada suami sangat menggugat jiwa. bukankah itu sindrom normal saya? more than 10days bersama suami. mahu la hampir meroyan dibuatnya bila suami pulang ke north pada sabtu malam.
tragis. nasib tak jadi kassim selamat saya.

jiwa dan hati masih bercuti.
oh..sangat tidak termotivasi membuat kerja.
ditambah pula big boss telah ke HQ di phoenix . maka, sayalah boss *dalam mimpi sahaja*.

my eid celebration is super awesome.

*peringatan : ini adalah entry bergambar. kerana sang penulis malas nak type bebanyak*

Eid 2010 - Day 1.

Gambar official : Atok (my dad) with cucu-cucu tersayam *sayam is the word wafeeq used for sayang*


Gambar tak berapa official : Look at three of them punya expression. so cute!!! and obviously, wafeeq sangat big fan dengan bergambar. lepas each snap he will ask "enzem kan?" *enzem = handsome*



Di susuli pula dengan sesi meminta maaf tapi tak nangis pun. haizzz..sungguh tak bersungguh2 mintak kot sampai tak nangis2. ke dah besar panjang and rasa macam sogan den nak nangis.

*kami suami isteri mintak maad dengan incik saijan dan puan habibah suami isteri*


*wapeeq pun shibok2 nak mintak maaf banyak2 : sebenarnya dia nak angpow raya yg kiteorg bagi kat mama and ayah. tu yg nak salam byk kali tuh.*


*nak duit raya harus salam and cium ashu lima kali. ashu memang kejam.*


Gambar kekeluargaan : thanks to the house furniture which used as tripod.

*wafeeq senyum sangat sweet in this picture kan?*






*jasmine : bila nak pergi raya ni. asyik amik gambar je*


And after snap2 gamba sehingga berpuas ati, all of us menuju ke kampung my dad side. dokat je. kat Morib je. tapi time ni cerita sosila tak keluar lagi. kalau ai tau bakal keluar, ai yg pergi cari all the bahan bukti. *berangan*

Luckily my angah bring along his ipad. so the three musketeers tak lah buat mogok ke apa dalam kete through out journey balik kampung atok.


On day 1 itself, kteorg pergi more than 15 houses beraya. capekkk dong.

and ever since i was small, i always loveeee to beraya my Tok Long house.

1) because they have their own surau di halaman rumah
2) and they have their very own playground. .bukan playground with all the little tikes punya brand. tapi playground yg dibuat sendiri oleh Tok Long. kreatip bukan? this playground dr saya kecik lagi dah wujud. and saya selalunya akan book swing before anak orang lain use the swing.


*my hubby membantu jasmin and nuqman yg langsung tak reti nak main seesaw*


*wapeeq merajuk since he cant join abang and kakak main the seesaw*


*wapeeq : laju la agiiii....*



*At the end, hubby yang main dengan jasmine pulak T___T*

p/s : disebabkan ketidak sanggupan nak membuka tali kasut setiap kali masuk rumah, i decided untuk memakai selipar jepun sahaja pergi berayalagipun distance hanya pintu kereta dan pintu rumah orang je. ahahha... sungguh manis bukan?

3 comments:

a.j.u.e said... [Reply to comment]

Ashuuuu~
wafeeq sgt cute and cheeky! hahahaha. super adorable!!!

i wonder mane dtg genes cam-whoring itewwww kan? *uhuk2*

asal mamin dh kurus? dh mcm ank dara laaa~ :)

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

wafeeq sgt suka cam-whoring. alergic tgk camera. klu tgk camera je terus sengih2 unless dia melajuk. *sgt kuat melajuk budak ni. kalau ibu2 ngandung emosinya*
genes-> frm his mummy la. ape plak ai.

mamin dh kurus sbb puasa *alasan*.
sbb dia mempunyai hygiene isu yg keterlaluan langsung tak nak mkn anything yg she think not hygiene. problemo!

a.j.u.e said... [Reply to comment]

hygiene issue? uhuh?
homaigod. dasatnye!

but seriously,sgt kurus!
tukar ngn i lah! hehehehe >:p

 

Template Design By:
SkinCorner