Tuesday, April 13, 2010

things happen for reason..

Maaf!
sudah lama tidak menjengah ke blog. harap incik blog berada dalam keadaan sihat hendaknya.
ughh! hidup saya super busy. ye saya tau. saya bukan Perdana Menteri sampai perlu sesibuk ini. tapi seriously my new job sangat menuntut masa senggang saya.

Things happen for reason! sebab tu kita hanya perlu berserah pada Allah once we make decision atau memilih jalan yang mana.

1) Things happen for reason : Relationship.

- when i first met my hubby, i was on and off relationship with some other guy (A guy la kan..takkan seploh guy plak). ok! so sangat tak best nak diceritakan but still, things happen for reason right? we broke up secara aman. we respect each other decision and saya amat nekad di kala itu. and at that point of time hubby and i cuma teman. and hubby i sooo nice. never rush me into things when he felt i'm not ready for it.
but once i got to know hubby more than a friend punya level perkenalan, hati terus berbunga riang seperti taman botanical. dalam hati ada bunga gitu. and yep, the next thing i knew, we decided to get engaged.
mcm separa gila bukan? kami hanya 9 bulan berkenalan on the day we were engaged.
yep! my life on the fast track. eh bukan, rasanya on the F1 track. but, nope! i never regret. not now, not tomorrow and hopefully not forever. This coming August our sesi bercintan-cintun mengajak ke usia 2thn.
its good tough. kire dh kawen pun masih sesi berkenalan apa.

2) Things happen for reason : Kerja..oh kerja..

Yep! i knew that i'm regret with my decision to work here at the heart of seremban (heart ke pun?,saja nak wat ayat melodrama). but alhamdulillah. things happen for reason. i love my job here. love every bits of its. i've given chances to do things my way. mcm how to handle things and so on. my boss is the super coolest boss in the whole universe (ahahha..sgt exagerate!) compare to my previous bos. my current boss sgt relax. tidak cepat melenting and i felt sgt senang hati nak gi keje. in my prev  company saya selalu dtg lambat sbb cm mls je nk gi keje. but here, saya suke nak gi awal (disamping utk memastikan my bumble bee dpt di parkir di dlm kwsn pagar). oh!pasti saya hilang kenikmatan ini if saya masih di company lama.
also, apart from kesedihan melampau apabila 'babai' pada sang suami, it also a good thing juga (in postive manner duduk berjauhan).
ye..we start to rindu-rinduan jadi kenang-kenagan each other dengan level yg sgt critical. whahaha... amat2 critical. we have scheduled time to call which is every 1.5-2hrs and sms'ing each other setiap masa during night time. hebat bukan? rasa seprti remaja 17thn yg baru dibelikan hp oleh sang bapa dan mula ber'sms' dengan kwn sekelas atau type-kan "ON CINTA".
when we met, i must say, we will try not to carik pasal or gaduh since every seconds sangat bermakna ye kawan2. bila bertemu pun asyik nak melekat je kat sang hubby. pasti kamu rasa sangat gelis. (ada saya kisah??)
also, since i'm new here, all my extra hours is needed so that saya lebih mendalami ilmu batin mengenai this system. gler ar. within a week i dh leh use the system since setiap malam saya menggodeh system sehingga perkara2 pelik terjadi dimana kadang kala system itu tetiba hilang dari monitor lappie saya. ajaib bukan?
whahaha...

3) Things happen for reason : far..far..away...

Bila duduk berjauhan. saya baru menyedari bakat terpendam dan terendam saya yakni saya boleh saja menggantikan siput sarawak, azean irdawaty, dan pelakon wanita fofular yg lain apabila tiba di scene menangis. saya menjadi seorang penangis ->wujud ke ayat ni?
wahhaha....nak tidur nangis, nak makan nangis. pasni korang nampak tak bakat berlakon ganti p.ramlee dalam kassim selamat? saya lah orgnya.
and last weekend, time nak hantar hubby ke stesen bas seremban, i nangis tak henti. until hubby hug me and i saw hubby punya mata pun dah berkaca (macho man i pun nangis ke???). i knew hubby akan sedih when he saw me menangis macam org meroyan. i tried so hard not to cry, but the more i tried to hold my tears makin la laju leleh air mata tau. after hubby naik bas, i drove balik rumah and have to stop tepi jalan. sobab air mata penuh kat mata, tak nampak jalan la plak.
sengal mmg sengal. tp apa nak di kato kan. dalam hati ada bunga. dalam bunga ada air sungai. so, air mata mmg byk.

sekian sahaja laporan semasa.

p/s: nak balik tengok rumah sewa baru. tapi mcm awal gila la nak balik sekarang.
mau kena siku dengan org HR balik pukul 4.30. ingat keje gomen ke nak balik awal2.
hikhikhihk

2 comments:

shakes and rattles said... [Reply to comment]

aku suke part "sengal mmg sengal" because that was what i'm going to say.

but,aku pun turut rasa berbunga2 membaca entry ko.haha

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

ahahahh..ye..ngaku la ni. sengal mmg sengal. aku siap tgk traffic light ase semua warna wujud dan mcm warna pelangi pun ada gak. mesti sbb biasan airmata yg penuh di kelopak mata.

 

Template Design By:
SkinCorner