Tuesday, March 16, 2010

DILEMA

Oh.. i received a very very good news pagi ini.
Regarding interview yang i attend itu.
Alhamdulillah! i manage to get the job. rezeki orang kahwin la katekan.

but....
but.....but....
but.....but....but....

the job is in seremban which mean miles away from Kulim.
it was like almost 4hrs drive to seremban from kulim.
still can accept huh?
and my hubby is right here in Kulim!!!
OMG!
saya totally rasa serba salah.
i will not be right by my hubby side.
i will miss him soooo much.
i dont mind to take flights/bus/train/drive all the way to Kulim weekly.
but...
but..but...
can you imagine my night without him?
can u imagine my morning without his morning kiss?
dinner without him?
even lunch without him?
amik ko aimi. ha..tu la.. dari before kahwin sampai dah kahwin.
asyik berkepit je ngn laki saya. dah satu office kan.
sampai2 office je terus IM dengan laki sendiri.
yela..lain department kan. harus lah IM tu wajib ada.

and now?
oh nooo... saya tahu sang suami berjanji akan menyusul kemudian.
tapi..
tapi....
tapi bila?
he doesnt even apply for it yet.
ok fine! esok lusa dia apply la kan.
dah tu, bila pulak dia boleh move to seremban kan?
dah tu dapat ke terus job tu kan?
ok, kalau tak seremban pun, selangor still acceptable. so do melaka.
tapi... when??????

I'm really looking forward nak dapat kerja baru.
much more better sallary.
of course la kan. mane ada org jump kerja gaji lagi sket kan (ade la kot, tapi kes2 terpencil).
i need gaji yang lebih banyak.
not because i tak bersyukur, but look at us.
baru kahwin kan. then need to think about our family future.
yelah, esok, lusa tulat insyallah lah Allah bagi anak.
dah tu nak anak nak kena beli itu ini, nak secure anak punya education fund etc.

haizz...
dilema bukan sahaja berhenti di takat itu.
juga...
i need to report duty ASAP.
means that..erm...saya kena kerja di tempat baru by end of THIS MONTH!
gila kau..
ok, dieorg sanggup byr 2months sallary saya disini in advance.
tapi kan..
tapi kann...
cmno tuh? nak jawab apa dengan bos sekarang? gulp!
risau nye daku.

OMG! nak trime salah, nak tolak pun salah.

Dari,
Isteri orang yang bermasalah nak buat keputusan.

2 comments:

shayra hint said... [Reply to comment]

alalala sedihnye.
end of this month means another 2 weeks, rite?

for future's sake, u better go.
tapi when it comes to heart feelings, stay right beside ur hubby is the most precious thing la kan?

hope u can cope with d new situation. mintak2 jauh kejap je, =]

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

shayra : ye lah babe. i pun susah ati. mcm pergi tmpt baru tapi soul tertinggal kat kulim.
pasni boleh la buat lagu 'hatiku tertinggal di kulim'.
ehehehhe...
have to pray hard la hubby dpt pindah cpt.
waaa...mau banjir senawang tu nanti i nangis tak henti.
hey, bile nk kawen?

 

Template Design By:
SkinCorner