Monday, March 1, 2010

Bali, here i come...

Semenjak dua menjak menjadi isteri.
saya amat menggemari aktiviti tidak bermoral dengan hanya duduk dirumah.
duduk dirumah saja2 tanpa perlu memikirkan lantai yg perlu di mop,baju yg perlu dibasuh, pinggan yg perlu dicuci.
jarang keluar merayap kesana sini tanpa hala tujuan seperti kebiasaan masa muda ->zaman belum berkahwin la.
ohh...untuk ke opis, bertambah la malas.
sangat nak antar letter permohonan menjadi suri rumah kepada sang suami.
ehehheh..
i know, jawapan sang suami amat mudah : duduk la rumah, tapi keta u jual, no more unnecessary shopping.
giler kau.. kalau dapat elaun sebyk gaji saya sekarang baru saya akan usulkan. which mean kne tunggu la sang suami sampai level manager dahulu. ehehehhe...
ohhh...saya merindui kenangan bergolek2 diatas cadar sambil diselubungi dengan comforter Jean Perry yg dibeli sang suami sebelum berkahwin itu.
enaknya tak terkata.
ahahhaha...ini dinamakan sindrom isnin yang biru.
ohhh!!! saya benci sindrom ini,

kejutan demi kejutan lagi. esok we are heading to Bali for honeymoon. tapi cuti saya tak approve lagi.
argh!!! @#$%^& sengal betul mereka. alasan tak nak approve sebab saya apply unpaid leave.
ek eleh..dah nama awal tahun. mana la ada cuti mencukupi kan? sengal kan? sure la kena unpaid.
dah cuti kahwin aritu sampai seminggu, dieorg ingat saya ni ada byk Annual leave ke?
sengal petala ke lapan. oiii..approve je la.. yang potong gaji saya, bukan gaji korang.
dah tu toksah la nak pening2 pale, nak kire2 sampai rumit bahawa gaji bulanan saya tak cukup nak tampung saya byr kete ke..nak makan pakai ke. saya kan dah ada backup singer. eh bukan...backup duet. itu la dinamakan hidup berumah tangga. duit sang suami duit i juga, duit i, haruslah duit i sahaja. tak leh share.
haippp!
 ah fening dh memikirkan. baju yg nak bwk ke honeymoon bersepah didalam bilik baju ->gler bajet diva rumah ade bilik baju.
byk nak mampus baju nak bawak. huhu...rungsing baju tidak mencukupi. rasanya nak masukkan baju dalam karung guni je la bwk ke bali. sebab beg mcm tak mencukupi ruang nye.dh la kne share ruang pakaian sekarang. aduyaiii..tak best tul

Untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan, semalam saya dan sang suami baru sahaja selangkah ke alam dewasa.
oii...ko jangan nak pikir bukan2.
saya baru sahaja berjaya membeli kain langsir dan terus menempahnya.
waaahhh..kagum tak?
1st time oo..1st time.
haruslah uncle sales assistant kat nagoya tu pening kepala dgn saya yg ZERO part beli langsir ni.
kalau nak recordkan aktiviti semalam mmg mahu pengsan korang gelak.
dah tu, bukan salah saya, universiti dulu tak ajar pun cmne nak beli langsir, sukatan langsir, etc...
dah tu buku Langsir guide for the dummies pun tak de plak di jual.
so kteorg dengan confidentnye gi Nagoya smbil membawa ukuran langsir sliding. siap lukis and ukur dlm 'cm' tu.
dah tu bile uncle SA tu bgtau ukuran dlm inch dh pening2 kteorg.
baru saya tahu sliding tu kire 4 panel. bukan 2 panel. eh..ingatkan sebab die belah tengah, die 2 panel. mati2 ckp kat uncle tu, bukan, i nak belah 2 je. jadi panel la.
aiyarrkkk..mesti uncle tu nyesal assist kteorg.
dh la nak pilih kain wat langsir pun 9juta kali round tak dpt decide. dah tu kain yg terbekenan dihati kurang berkenan dek regenye oleh sang suami.
ye...baik sayang. i pilih kain yg murah2 je. nanti raya kite buat lain eh?
huhuuhuuh.. and thanks to nagoya di atas khidmat menjahit langsir itu.

at the moment, langsir sliding rumah kami hasil belas ihsan ibu mertuaku yg bg langsir utk sliding tu.
while langsir2 kat bilik hasil ihsan ibu ku yg bernama Puan Habibah.
rail baru siap diusaha pasangkan oleh sang suami setelah tidak larat mendengar leteran manje saya.
wahahhaha..alamak...gambar sang suami pasang rail tak transfer lagi.

as in return, sang suami baru sahaja menerima hadiah hari jadi beliau yg dh basi tuh.
uishhh...jgn slhkan saya, salahkan al-ikhsan. i plan to give him Arsenal Away jersey as he is one of that Arsenal doe hard fan. I saw him eyeing this jersey somewhere in Oct last year. then i asked him,"u nak beli ke sayang" he just smile and replied " u nak kahwin tak?".
i know..he try to save every single penny for the Wedding. so he put away all his "nak beli" things nafsu aside.
sian beliau.

so sbg seorg isteri yg amat prihatin, i decided to give him this jersey.
tanye la pendapatan sang pakar yakni, firdaus ramli budak technology tu pasal jersey ni. dah saya ni tipikal pompuan yg tak pernah amik blah pasal bola kan. so he gave me rough price of the jersey.
waaa..baru realize jersey tidak la semurah ku sangka. *tsk..tsk..tsk..*->ok2,saya ikhlas ni wei.




call up to al-ikhsan Kulim (nasib la kulim maju, yela..kedah maju 2010 kan...so now dah ada al-ikhsan) a day before his birthday. dah tu saya ni pergi and balik keje with him, mane la berkesempatan kan?
Arsenal jersey yg away tu takde plak size M. ada size L and XL. mak aih..laki ku bukan begitu besar.
M should be fine. pastu suruh dieorg check kat al-ikhsan berdekatan kalau ada.
jawapan? negative!!
dh tu dgn mulia hatinya, bdk al-ikhsan yg ensem tu (time ni tak tau ensem ke tak, dlm tepon, bukan wat 3G kan, pas jumpa baru ku sedar mamat ni ensemmmm) offer nak order dr cwngn lain and suruh saya dtg on Sunday amik.
weeehuuu..sunday,ketika sang suami drill rail langsir,terpaksa la mencari excuses utk kuar umah. so alasan nak balik rumah sewa lama nak amik brng (mmg betul pun...kak yan menjadi saksi).
singgah al-ikhsan and collect jersey biru itu. ohhh mamat ensem tu dah siap2 letak dlm pestik bag u.
ok,mamat ensem tu buat sekian kalinye tanye "akak,betul ke size ni. ni akak yg pakai ke boipren pakai?"
alahai kamu, kenapa panggil akak? tak manis you.. ahahahha..of course la tak cakap cmtu. mau kne asah parang dengan sang suami baru tau.
"suami saya yang pakai.rasa muat kot. kteorg tshirt sama size" saya jawap.
"ohhh...tapi kalau nak tukar size besar, boleh je dtg.jgn cabut tag je"
hah?apekah budak ni tak caye i yg ala2 size badak dapat mengahwini putera idaman bersaiz kucing cuma?
ish..mesti budak ni ingat akak ni size jumbo, sure laki size super jumbo.
oh nooo...*sedey lagi..tragis..tragis...*

ok...keje byk menunggu.
esok nak cuti. sama ada dibenarkan atau tidak belakang kire.

3 comments:

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

jgn lupa ya dong..belikan gue satu gift yang harganya 10K rupiah sudah memadai. asalkan ada ok.

a.j.u.e said... [Reply to comment]

makcik. hamoi2. dh tukat profile name lagik gitewww.. hahahaha.

skrg dh kne panggil mrs hafiz la kan.dh g bali dh ker?

enjoy the honeymoon anda ye.
and dont stress out urself of geting preggie babe.

the baby will coming soon!:)

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

haikal : ya udah di belikan...sila dtg jum[pa saya kalau mahu.

ajue: kamu..saya sudah berkahin *kagum*. wajib panggil puan ye

 

Template Design By:
SkinCorner