Wednesday, February 17, 2010

wedding part 1

Alhamdulillah...

Telah selamat menjadi isteri orang. amin!
dengan sekali lafaz, i'm officially wife to Mohd Hafiz bin Ahmad Fauzi.
Perasaan? sukar digambarkan. korang kahwin nanti korang rasa la cmne saya rasa.
ayah a bit sebak time nak nikahkan. 2 kali ayah kena ulang lafaz because he pause in the middle of the lafaz.
tough for him kot nak lepaskan anak perempuan yg last nih.
mama in the other hand. nampak relaks je.
tapi pas dinikahkan, saya datang and kiss her and said thanks to everything, mama start leleh air mata.
me? ohh...penat cover nangis. haruslah kan? sayang make up ni woi...
mata dh bergenang2. siap air mata bertakung ala2 kolam olimpik dah tau.
jasmin my niece leh plak wat annoucement kat depan orang ramai "ashu nangis ke? ee..ashu nangis".
time tu kolam olimpik ni sangat tipis je dindingnye. anytime leh collapse.
syahdu siot. ape yg syahdu pun tak tau. eheheheh...

Saya telah dinikahkan oleh ayahanda tercinta after friday prayer.
Majlis nikah wat kat umah je. and serious terkezeut ramai gler org dtg. tak expect ramai cmni coz its friday and org berkerja aight? to all my frens yg sudi ngambik cuti a.k.a monteng nak tgk saya nikah, really appreciate it.

pics nikah dibawah dicurik dr fesbuk sepupu saya dan juga OP saya :

 

  

  
*with my pengapit (my cuzzie gf)

  

(makeup done by munie ahmad)

  

(with munie)
  
 

*walkway di rumah. santek plak tengok. eheheh... 
gorgeously done by my supermummy & aunties






 
  
*this is my fav pics above all.

(sangat sopan gitu muka saya)



  
pelamin done by weddingstation . red umbrella & the pomanders done by my mama. Umbrella tu sama umbrella yg kteorg pki time pre-wed. recycyle la katekan.


 
*dlm bilik selepas officially jd hubby n wifey

nikah attire :
me : kain beli kat bandung. tempah kat butik kerawang kulim je. ahahha... time ni tak terpikir kat akal fikiran utk hantar ke dzul classique.
hubby : kain shantung silk. beli kat bandung gak. tempah also kat kulim.
both our baju as one of the dulang hantaran time bertunang.
tudung : inner done by meen collection. custom made sbb nak exactly warna baju nikah saya. outer layer by arianni. chiffon sekeping jerk.
sampin : beli kat  busana warisan, perda, penang

nikah makeup : done by munie ahmad.
beliau sgt sweet and lembut. sangat menenangkan jiwa saya yg gundah gulana.

nikah pelamin : design by mama. dilaksanakan oleh weddingstation

nikah deco : done by mama dgn bantuan aunties & cuzzies.


hantaran for both side : done by mama


takde pic hantaran lagi. nanti dah ada akan di upload.

today, walaupun masih digelar pengantin baru, dah kena amsuk opis. sedihnye,
bangun lambat.kelam kabut bersiap.
tapi incik hubby sedap2 je tido nyenyak.

2 comments:

Aimi Liyana said... [Reply to comment]

ai mi!!!!!

Congrate ya.....i'm happy for u...x caye ase mi da kawen....kte jumpa sam bru nie...die krm slm kt mi n wish tahniah kt mi.....

u loike gorgeous during reception.....so sweet both of u....

da de gud news inform2 la kte.....ssemoga kekal sepnjg hayat n semoga berbahagia selalu....try to be a gud wife ek....amin...

c u next tyme....sob3x...

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

aimi : thanks a zillion sbb sudi dtg all the way from terengganu. sgt terharu, same goes to bob. toche dear.

nanti aimi kahwin jgn lupa jmput kita gak eh.

gud news? ahahah... insyallah nanti kalau ada gud news org annouce kuat2.

 

Template Design By:
SkinCorner