Thursday, February 25, 2010

Kisah sang isteri dan hadiah kahwin

Yesterday berhajat nak online dekat rumah. Gileee excited bile budak streamyx tu text "your modem is ready, pls come to collect".
On the way balik kerja je, dah tergedik-gedik mintak sang suami ke kedai streamyx kat Giant Kulim yg maha hebat itu.
done! collect abang streamyx. eh..eh..bukan abang yg jual streamyx tu. maksud saya, abang modem. huhuuh...
abang modem saya kelihatan simple. tak menawan seperti abang p1 w1max saya.
apakan daya... abang p1 terpaksa dihentikan khidmatnya sebab our new house takde coverage.
Ape la! $#&^$*^()&!
tensi beta kena beli baru tau..ranap la lagi duit.

Oh..semua org tanya kiteorg duduk mana sekarang (i rasa artist tau...pasi sure org tanya i mcm datuk si*i "rumah u berapa juta?")
temporary we rent a house at Kulim. dekat Tmn Seri Petaling. giler permai taman ni. boleh ganti nama ngn Taman Permai la saya rasa.
sangat sunyi je. dah tu pepagi...over the sunyi sampai membuatkan saya dan incik tunang tarik selimut balik causes salu lambat gile sampai opis (haruslah! since kahwin masa kesudian sampai ke ofis adalah jam 8.30am). Rumah kami cuma semi-d setingkat with 3 bedrooms.
Furniture or barangan perabot rumah masih tak banyak.
leh la korang nak main futsal ke...nak main badminton ke dalam rumah.
ye..ye...kami belum menggunakan ruang secukupnya sebab...err...duit utk memenuhkan ruang masih malu2 untuk menghampiri kami (sob..sob..sob...airmata sedih)
But thanks to all sebab sudi bagi pressie kawen yg best2.
haruslah blogspot saman saya kalau nak list down semua hadiah yg telah diterima, kerana yakni sampai besok pun tak cukup. nampak tak? nampak tak? byk gler hadiah dapat...(baca dengan nada menunjuk-nunjuk).
ehehhe..takde la byk smpi tak muat rumah. but alhamdulillah, both of us had been blessed with wonderful families and friends yg sudi bagi hadiah2 yg menakjubkan.
ekekek... yes, those friends yg tanye nak belikan apa or tahu our wishlist, saya amat-amat menghargai apa yang korang bagi.
but those yg surpriseeeeeeeeeeeesss me with present yg amat2 cantek itu, saya juga gumbira menerimanya.
pendek kata dari saya yg agak tinggi ini adalaha "saya suka semua present yg saya dapat. sangat usefulll...toche!"

Situasi 1 : "aimi, u nak apa eh for the wedding pressie" ->ni duit kutipan kwn2 universiti saya.
- i need water filter. sangat2 memerlukan. planning to save some money for it, but due to the unexpected expenses during the wedding. adios!! my piece of papers autograph signed by Zeti Aziz telah selamat pergi tak kembali.
- and pofff!!! there is water filter hexagon from cosway in one of those  pressie.

Situasi 2 : remember i did one entry regarding our wish to but the Asia traveller book by lonely planet? yess!! azu & shah telah menghadiahkan kami buku itu. tocheee girl! it will be useful for our next week trip to Bali.
its really an awesome book. pas ni leh la travel satu asia *wink*

Situasi 3 : we always want a digital photo frame. haruslah kan! dh gamba berlambak2. pre-wed then nanti pics wedding plak. nak print out semua mcm rasa sgt orthodok plak. end up, satu bilik penuh gamba kiteorg. and last nite, weeee! kami menerima sony digital photo frame from hafiz's friends.


Anne : your table runner sangat lawa. i already used it. cover my meja tv. nanti ill snap some photo.
Naydee : thanks a zillion for the full yassin tulisan tangan itu. its really a great gift. hujung bulan ni dapat gaji kami akan hantar untuk di frame kan. dah pilih 'spot' yg seswai nak gantung.

to all yg bagi bedsheet/comforter set : ini adalah hadiah paling banyak saya dapat. dapat semua cantek2 sangat. pasni setiap hari leh tukar cadar selama sebulan. serious banyak. tapi saya suka kesemuanya!!!
saya memahami niat korang yg bagi bedsheet ni. ye..ye..baby in making. korang jgn risau. *big wide grin*

electrical appliances : juga amat banyak diterima. and yes, sangat happy sebab korang betul2 memenuhkan ruangan dapur saya (jimat poket . dari slow cooker,rice cookier, blender (dapat 2 tu), electric kettle ( dapat 3) oh dan byk lagi.

and above all, sebenarnya periuk atau alatan memasak la dapat paling banyak.
wahahhah..paham tak hint tu? "ko jgn nak gedik makan kat kedai, masak untuk laki kau..."
by the way, sepanjang 14hari menjadi sang isteri kepada sang suami, hanya sekali je berjaya masak. itupun sebab zai and yunap nak datang rumah dan berjaya memasak spaggethi (ok!! saya ngaku, 60% of this spagethi adalah dengan bantuan sang suami) *blush*
sebelum pulang dari pekerja kelmarin telah memasang cita2 untuk menggoreng bihun untuk sang suami.
namun....tumpas juga akhirnya cita2 itu.
pasni dah tak nak pasang cita-cita dah. sian sang suami kecur air liur mengidam masakkan sang isteri (mcm la sedap sgt pun masak).

Since esok hari cuti, saya bakal berada di rumah sepanjang hari kerana sang suami berjanji nak pasang rail langsir. finger cross hopefully my streamyx is working. nak wat entry for my wedding part 2. jeng..jeng....

4 comments:

annetize said... [Reply to comment]

hahaha maksehla kerna sudi mengepost blog yg lamak dah ku tageh! haha

ehem gamba gamba

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ye...nanti balik saya akan amik gamba cik anne. sgt cantek!!
mak saya juga mahu satu.
kedekut la cik anne beli satu jew! ekekekek

nady said... [Reply to comment]

kami memang kedekut. ko pk mek urg dah keja ka? ya pun xpat nak mintak sedekah rah sinun coz pengemis suma ditangkap. siklah mek duak nak diam lam jail nak? hahah

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

nady, sia sikda pengemis kah?
wow wee..
org dubai kaya sioott...

 

Template Design By:
SkinCorner