Wednesday, November 4, 2009

wedding dress

And finally!!! the wedding dress is here. safe and sound. special delivery by Aiman a fren of mine yg ke bandung. Toche uncle!!! And the dress? Overall baju tu Okay la. i love the back side. belakang baju saya rasa sangat cantik ->sukati la nak puji baju sendirik kan? sampai saya terfikir utk tidak memakai veil so that semua org leh nampak belakang baju saya. did i mention its perfectly show off my big bump? muahahah...haruslah nampk..dh bontot besar.. (kamu jgn jeles anne!!akan ku berikan sedikit bontot ku pada kamu). and the beading is goregous. ye!! penuh satu badan. sampai saya rasa glemer la kiah punye baju lip lap lip lap... and the baju jadi sangat berat la pulak. and the kain plak... 40% from the pic that i showed to him. ok la tu. hampir menjadi. the negative part ? -baju bahagian depan a bit singkat. so reveal my BIG PEHA yg mcm DRUMSTICK nih. misi sekarang kecikkan peha. kalau la peha leh kecikkan mcm belon kn senang. buang je angin dlm belon. -he didnt provide the shoe as he promised before. kene cari shuz la plak. beading shuz perhaps. carik yg murah je la. pasni sure tak pakai kasut merah makngah tu. -veil pun tak dapat. might be he totally forgotten about it atau purposely wat camtu. takpe..saya brides 2 be yg baik. just text him tanya. kalau ada rezeki dia anta la.. kalau takde, nvrmind..i already had back up plan. nak rent je veil tu nanti from the bridal house. at first nak veil panjang berjela mcm ni : tapi takut tercover yg belakang baju yg saya perasan lawa tu. haiz... and saya masih tidak sihat. batuk dan flu. juga sudah menunjukkan tanda2 demam cinta. meet up with Dr. Rusli ensem semalam "Aimi, you SHOULD buang you tonsil" haiz..doc ni ckp buang tonsil tu mcm nak buang kulit kacang je. buang = operate. gerun mak gerun... then he said "better buang before pregnant. u dah kerap sangat demam. nanti pregnant lebih selalu sakit sebab your body immune system dah tak work". ok, i will get Dr.Rusli letter today. weekend ni nak gi KPJ Perda. Spital baru tuh. then kalau dia nak terus siang je tonsil i mcm siang ikan tu, saya berserah... muahahah... tapi..tapi...hanya entitle utk ddk sebilik dua org. sape nak teman kat spital? incik tunang leh ke teman kan saya? tolong la...saya takut jarum...apetah lagi pisau bedah. ngehngehngeh... and last week : saya : i rasa nak gi holiday. can we go to bangkok? incik tunang : u nak kahwin tak? that 4 words terus membunuh perasaan ku. and the deal is.... March : Honeymoon May : Bangkok-Chiang Mai- Chiang Rai... wuhuuuu.... seronot and tak sabar. kalau tak preggie lagi ke...leh sambung sampai ke Hong Kong kan incik tunang ? *winks with puppy eyes* p/s: anyone nak join ke Bangkok?

5 comments:

-ajue.z- said... [Reply to comment]

wahhhhh.. mngerlip la mak oiii..

buta mata i kalo i tgk baju tu mi..hihihihhi! :p

doc kat cni pon suh buang tonsil mi..mau pengsan haku dgr ckp buang tu..sbb skrg dh every 2 months demam..tp xteruk mcm u lagi la every month demama...huhuhuhu..

tp kan babe,i ase better u buang trus. the doc tu ada point. kang kalo dh preggy, satu hal lak..mtk je incik tunang temankan..xkan nk angkut cik bibah lak ke utara..hohohoho..

get well soon!
*hugs!*

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ajue : dont forget bwk spec itam ye. kang takut mate anda bute tgk i ala2 lampu krismas.

oh love pie.. kita buang berjemaah nak? i wisau gak nnt dh preggie lg susah kan? asyik demam. mau bengong anak dlm perut mummy asyik mkn ubat *toink! berangan byk la i ni*

nak bwk cik bibah, tapi cik bibah kata "dh tu sapa nak jaga bdk2 nih". see!! cucu lagi dr penting dr anak *majuk*.

thanks...u too. jgn demam2 ye,

-ajue.z- said... [Reply to comment]

kalo nk cik bibah syg u lebih, bg la cucu cepat2 kat dia..

*wink,wink*

family incik tunang pon mesti excited nk cucu sulung kan?

hehehehehe... :) :) :)

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ajue : err.aunty ajue...saya masih gerun memikirkan mcm mana saya nak beranak. i loves the baby part but not the delivery part. can i just get pregnant, skip the delivery and have the baby?

nady said... [Reply to comment]

aku pk ko dah buang lepas form 3 riya!! adikku syafiq dah buang lamak dah. n nya simpan tonsil nya lam botol. sial! buang gik oi!!

btw, cia aku g bangkok mok ku!

 

Template Design By:
SkinCorner