Sunday, August 30, 2009

apa kata pelamin?

Tenang rasa hati. bila berkesempatan spent time dengan keluarga. melayan keletah wafeeq. mind you! he just setahun enam bulan. but he can talk very well. semua org menganggap dia terlalu advance compare his bro & sis when they are at his age. he is not an ordinary boy. aahhaha.. bukan la die tu genius mcm adi putra ke kan. tapi for me dia sgt la cerdik for his age. since ramai budak even girl (yg konon2 sepatutnye lebih bijak cakap dr bdk lelaki) pun masih tak reti nak bercakap, but my lil nephew ini sgt la bgus in talking Contoh keadaan; i spotted him tgh makan bahulu tghari tadi saya : wafeeq, buat apa tu? tak puase ke makan tu? dengan refleksnya dia menjawab wafeeq : "eee....tak malunyeeee kan...." isnt he adorable? and today..telah berkesempatan dgn bonda. utk pelamin hunting. went to visit several bridal house. bonda : "alah dik, carik yg dekat2 klang je senang. takde trsnportation charges" akur dengan kehendak bonda. gulp! sapa kata pelamin murah. aduhai... mau tercabut jantung dibuatnya. semua pelamin yg saya berkenan cost me more than 3k. RM 3k solely on pelamin? i repeat JUST PELAMIN!!! dush! pelamin angan anakmu musnah bonda.... bukanlah berkira sgt bab pelamin. but i need to think of 2 event here. pelamin kat umah and oso meja beradap aka pelamin kat dewan as well. gulp!!! nak suruh ayah dan bonda tolong coverkan sket? alahai...tak sampai ati la pulak. cukup2 la byk part yg ayahanda dan bonda dh coverkan. saya cuba utk berdiri di kaki sendiri. biarlah saya sendiri merasakan susah senang nak cari duit utk my wedding. takpe, dah 23tahun asyik nyusahkan ayahanda dan bonda. biarlah kali ni susah senang sendiri. nama pun nak jadi bini org. mesti la kena belajar susah sikit kan? yup! mungkin pelamin impian no longer will be my impian. will find something simple and nice to balance dengan level kemampuan saya. duit juga telah ranap membayar sewa dewan. its really tough when you want to get married at this age. baru kerja setahun jagung and your saving sgt la tipis. after 2 days balik umah, rasa rindu membara pada incik tunang. lepas je balik dr aktiviti pelamin hunting terus tepon incik tunang. saya : cmne ni, pelamin yg i nak semua dlm RM3k. mahal sgt la syg. yg dewan lagi nak... incik tunang : em, takpe la sayang, kita buat pelamin yg mcm u nak kat rumah i ye. amin! nasib incik tunang memahami and tersgt tolerate dlm hal ini. kalau ikut statement incik tunang, kalau buat pelamin tu dekat side dia means nothing to do with my money bukan? muhahaha... gumbira rasa hati. pasti, my wedding will turn out to be so simple nanti. dengan bajet kewangan yg sgt limited. adus! majlis perkahwinan ni tak la se'simple' yg digambarkan. Conclusion yg dapat dibuat : 1) Nak wedding yg grand, kena kawin lambat sket. kumpul duit 4-5tahun. agak2 akaun bank dah nak meletup sampai org bank suruh kuarkan duit sebab byk sgt duit and bank takut nak simpan duit kita yg byk sgt tu, baru lah kawen. 2) Wedding yg simple, kumpul duit setahun je dah cukup (walaupun agak nazak). Macam saya ni la kirenye kategori ni. saving semua hancus berkecai dah disaat ini. Going back to kulim esok. sedih la pulak nak tinggalkan rumah. 3 malam dapat tidur bawah ketiak mak. (sila abaikan! saya anak bongsu perlu diingatkan ya) lepas ni kalau dah jadi isteri org, laki jeling la plak kalau nak tidur ngn mak pulak kan? pasrah je lah. kangen banget sama incik tunang. agak2 incik tunang pun sempat kanget banget sama saya tak?

5 comments:

siti salwa alias said... [Reply to comment]

when u talk bout simpan duit 4,5 thn bru kawin, bank meletop srh kuar kan duit aq teringat kat 'ayam korea' yg kayap rayapsss, boss aq n also both of of bro kotttttt

msti simpanan dlm bank mereka2 sgt membuak2...buat ar loan klu nk gmpak..loan abg2 ko....x pun srh depa sponsor utk adek kesygan mereka...

ank bongsu mak aji bibah kan =)

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wak lu...
ko ingat mak aku nak melabur kat aku sorang..
muahahahh...
alangkah bahagia nye begitu.
aku dah macam anak sulung yg kne memikirkan perkahwinan 2org abg aku lagi. justeru, aku tak leh la nak buat over2 ala2 aku anak bongsu.

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

amy..3k untuk pelamin?gulp~~ baik wak bayar downpayment kereta lagi masyuk~~

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

kal,
thats the realty of wedding.
so kire gentle reminder utk laki kat luar sane yg bce blog aku nih.
haruskah korang bear in mind majlis perkahwinan tak semudah or semurah yg korang pikirkan (mcm aku dulu pikir).
photographer cikai2 for nikah n wedding one site pun dh more than rm2k...
pikir panjang yee

siti salwa alias said... [Reply to comment]

kel, aq dah survey2..
ade 2 org kwn aq nk kawen
amy n my roomie..
according to both of them as conclusion, kahwin ibarat beli rumah..camtulah kan
so as a guy zmn laa ni u have to choose...
nk dua2 pun boleh..tp sakit lah kan
dats why ramai guy laa ni mbujang sampai tua
I MEAN STRAIGHT GUY OK....

 

Template Design By:
SkinCorner